Zonnepaneel installaties verdubbeld in 2015

Het aantal geplaatste zonnepaneel installaties in de eerste 4 maanden van 2015 zijn er dubbel zoveel als in dezelfde periode in 2014.

Na de grote populariteit van zonnepanelen in de periode van 2005 tot 2012 viel de zonnepanelen markt stil voor een periode van 2 jaar. De grote oorzaak van deze verminderde interesse was te danken aan de afbouw van de financiële steun van de Vlaamse overheid in de vorm van groenestroomcertificaten.

zonnepaneel installatieToch wordt groene energie opnieuw populairder in Vlaanderen, ondanks de weinig financiële steun. Enkele mogelijke redenen zijn de verlaagde prijzen van zonnepanelen en het hogere rendement van de recente panelen.

In de periode van 1 januari tot 30 april 2015 werden 2.836 installaties van minder dan 10 kilowatt geplaatst. In diezelfde periode in 2014 werden er slechts 1.293 nieuwe installaties geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>