Zelf zonnepanelen plaatsen

U wilt zonnepanelen plaatsen maar twijfelt tussen zelf plaatsen of laten plaatsen door een vakman? Hoewel zelf zonnepanelen plaatsen niet zo erg moeilijk is, is het toch aan te raden dit door een professionele installateur zonnepanelen te laten doen.

Het klusje zelf is namelijk niet zo moeilijk, maar er zijn een aantal belangrijke punten waar rekening mee gehouden moet worden die beter door een vakman beoordeeld kunnen worden.

De installateur van zonnepanelen kan namelijk precies de bouwtechnische situatie beoordeling; hoeveel gewicht kan uw dak dragen en hoe zwaar zijn de zonnepanelen, wat is de situatie van het dak en wat is de beste positie voor een optimaal rendement. Dit zijn belangrijke punten die van invloed zijn op het rendement van uw zonnepanelen systeem en op de veiligheid van uw woning!

Prijs zonnepanelen
De prijs van zonnepanelen is de laatste jaren behoorlijk omlaag gegaan. Ook in 2013 bestaat subsidie zonnepanelen uit een vergoeding in de vorm van groenestroomcertificaten. In 2013 is dit €22,6/1000Kwh geproduceerde stroom.

Dankzij de subsidies voor zonnepanelen zou een gemiddeld gezin met een gemiddeld verbruik zou de investering voor een zonnepanelen installatie in ongeveer 8 à 10 jaar terugverdienen.

1 reactie op “Zelf zonnepanelen plaatsen

 1. Beste lezers,

  ik heb onlangs zonnepanelen zelf geplaatst, eendraad schema O.K. installatie keuring O.K. enz.. tot ik moet aansluiten en EAN nummer opgeven om VREG netwerk op te mogen.

  Blijkt dat ik geen EAN-Code nummer heb omdat mijn Chalet waar deze zonnepanelen opstaan netwerk gebruikt van Sparrendal N.V. dat een recreatiedomein is. en deze laatste weigert me aan te melden, tot gevolg, investering om door de raam te smijten.

  heb ombudsdienst ingeschakeld, Vreg inlichtingen gevraag om eventueel iets te vinden om toch mogelijk te maken, uiteindelijk NIETS heeft gebaad. heeft nog iemand zoiets dergelijk mee gemaakt, zo ja,? hoe heeft u dit opgelost.

  ben op zoek om eigen stroom te voorzien en op te slagen dat we Sparrendal N.V. netwerk niet nodig hebben, maar mijn apparaten vragen 230v om te kunnen starten en terug te sturen naar het net. gezien ik op batterij wil overschakelen wil ik oplossing om winter te overbruggen. heeft iemand www of link met films uitleg enz..

  alvast bedankt voor uw reactie.

  Sticchi Marco

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>