Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen in 2015?

De aankoop van zonnepanelen blijft ook in 2015 aantrekkelijk ondanks de weggevallen steun van de Vlaamse overheid. Zo zijn de prijzen van zonnepanelen aanzienlijk gedaald ten opzichte van toen zonnepanelen hun opmars maakten op de Vlaamse markt.

Groenestroomcertificaten voor zonnepanelen in 2015

Voor installaties die gekeurd zijn na 14 juni 2015 geldt dat er geen groenestroomcertificaten meer worden uitgekeerd voor de geproduceerde energie.

Door deze aanpassing van de subsidies van zonnepanelen wordt de terugverdientijd wat langer. Verder is de terugverdientijd van zonnepanelen afhankelijk van de kwaliteit van de zonnepanelen.

Terugverdientijd zonnepanelenDe prijs van zonnepanelen

De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren sterk gedaald. Doordat zonnepanelen goedkoop zijn geworden blijft het aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. De zonnepanelen van tegenwoordig zijn van een betere kwaliteit en hebben een lange levensduur.

Terugverdientijd van zonnepanelen in 2015

De terugverdientijd van zonnepanelen bedraagt in 2015 ongeveer 8 à 9 jaar. Dit wil zeggen dat u de investering van een zonnepanelen installatie na deze periode heeft terugverdiend.

Vraag meerdere offertes aan om de prijzen van zonnepanelen correct te kunnen vergelijken. Neem de tijd als u offertes gaat vergelijken, alleen zo kunt u een juiste beslissing nemen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>